To site χρησιμοποιεί cookies. Επιλέγοντας “Αποδοχή”, σημαίνει ότι συμφωνείτε με την χρήση των cookies όπως αναγράφεται στους όρους πολιτικής.
ΑΠΟΔΟΧΗ COOKIES

Νέο διεθνές αφιέρωμα στην κρητική κουζίνα

Νέο διεθνές αφιέρωμα στην κρητική κουζίνα
Νέο διεθνές αφιέρωμα στην κρητική κουζίνα

Σε ένα δεκασέλιδο αφιέρωμα το κορυφαίο γερμανικό περιοδικό γαστρονομίας «Essen & Trinken» ανακαλύπτει τον πλούτο της Κρητικής κουζίνας, ο οποίος, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος, «δεν μπορεί να αγοραστεί ούτε με χρυσό».

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής αποστολής, ο απεσταλμένος δημοσιογράφος Kay-Henner Menge συμμετείχε στη συγκομιδή της ελιάς σε έναν από τους αρχαιότερους ελαιώνες της Κρήτης, στο χωριό Κριτσά. Έζησε το αυθεντικό κρητικό καζάνεμα, τη μοναδική διαδικασία παραγωγής της περίφημης κρητικής ρακής, στο χωριό Σφάκα ανατολικά της Κρήτης, δοκίμασε κρασιά από τοπικές ποικιλίες του κρητικού αμπελώνα, του πλέον ιστορικού και διαχρονικού σε ολόκληρη την  Ευρώπη, και πέρασε μία μέρα σε ένα αγρόκτημα βιολογικής γεωργίας στο Ρέθυμνο, όπου αναβιώνουν όλες οι παραδοσιακές αγροτικές εργασίες της Κρήτης.

Το αφιέρωμα του Essen & Trinken, υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Marketing Greece και αποτελεί μέρος μιας σειράς στοχευμένων ενεργειών προώθησης των ελληνικών προορισμών και της αυθεντικής ελληνικής γαστρονομίας στη γερμανική αγορά.