Όταν η Vivendi διασπάστηκε σε τέσσερις εταιρείες στα τέλη του 2024 και η Havas έγινε ξανά δημόσια εταιρεία, ο Όμιλος Bolloré Group κατείχε τον ουσιαστικό έλεγχο του διαφημιστικού και marketing ομίλου με ποσοστό 30,2%.Τώρα κατέχει τον πλήρη έλεγχο με πάνω από 52%, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Τους τελευταίους μήνες, μια επενδυτική οντότητα της Bolloré με την επωνυμία Compagnie de l’Etoile des Mers αγόρασε αθόρυβα σχεδόν το 19% των εκκρεμών μετοχών της Havas, η οποία πλέον διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο Euronext Amsterdam.
Παράλληλα, ο CEO της Havas, Yannick Bolloré, απέκτησε προσωπικά το 2,9% των μετοχών της εταιρείας μέσω ξεχωριστής οντότητας, οι οποίες τώρα μεταφέρονται στην Compagnie de l’Etoile des Mers. Όταν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, ο CEO θα αναλάβει και τον τίτλο του προέδρου αυτής της επενδυτικής εταιρείας. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι κινήσεις αυτές σηματοδοτούν «εμπιστοσύνη» στη Havas και στην ικανότητά της να αποδίδει αποτελέσματα.
Η γνωστοποίηση της αυξημένης επένδυσης ακολουθεί τη δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων της Havas στις 17 Φεβρουαρίου, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες ανάπτυξης για το 2025.