Οι προβλέψεις προέρχονται από τη νέα μελέτη με τίτλο WARC Global Advertising Trends: State of The Industry 2020/21, η οποία καταδεικνύει πως τα παραδοσιακά μέσα καταγράφουν τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία τους, ενώ προβλέπει πως θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να ανακάμψει πλήρως η παγκόσμια διαφημιστική αγορά.
Η μελέτη εκτιμά πως το 2021 θα σημειωθεί άνοδος της τάξεως του 6,7%, αλλά, όπως σημειώνεται, θα καλύψει μόνο το 59% των απωλειών του 2020. Ακόμη, στη μελέτη τονίζεται πως θα πρέπει το 2022 να καταγραφεί άνοδος 4,4% προκειμένου να φτάσει η αγορά στα 620,6 δισ. του 2019.
Η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη μείωση όσον αφορά τη δαπάνη σε απόλυτα μεγέθη (11 δισ. στερλίνες), ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό υποχώρησης καταγράφεται στην κατηγορία «Ταξίδι & Τουρισμός» (-33.8%).
Όλες οι προϊοντικές κατηγορίες αναμένεται να αυξήσουν την διαφημιστική τους επένδυση την επόμενη χρονιά, αλλά μόνο τρεις τομείς - telecoms & utilities (+10.6%), media & publishing (+8.4%) και business & industrial (+5.3%) - θα ξεπεράσουν τη δαπάνη του 2019.