Οι αλλαγές στην ηγεσία και οι νέες διαφημιστικές κι επικοινωνιακές συνεργασίες, δεν έδωσαν ώθηση στις πωλήσεις της μεγαλύτερης casual dining αλυσίδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, με 1.900, περίπου εστιατόρια.
"Μπορεί η Barkley να άφησε τα δημιουργικά της διαπιστευτήρια, ωστόσο εμείς πιστεύουμε πως η στιγμή είναι κατάλληλη για μια δημιουργική μετατόπιση, με δεδομένο το τοπίο που διαμορφώνεται στο πεδίο των εστιατορίων" ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Applebee's, που λειτουργούν υπό την ιδιοκτησία της DineEquity. Η αλυσίδα έχει ήδη επιλέξει εταιρεία συμβούλων για να την καθοδηγήσει στη διαδικασία αναθεώρησης, ενώ η συνεργασία της με τη Barkley έχει ισχύ ως το τέλος Μαρτίου του 2017.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε πρόσφατα η chairman και CEO της μητρικής DineEquity, Julia Stewart, η Applebee's χρειάζεται να ενισχύσει την αξία της πρότασής της και αυτός είναι ένας από τους λόγους που αποφασίστηκε το "διαζύγιο" με τη Barkley.
Η συνεργασία των δυο πλευρών είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2015, ενώ προηγουμένως συνεργαζόταν δημιουργικά με την CP&B της MDC Partners.