Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Spec 7,5 εκατ. για το brand Olympian Land

Πριν από λίγες ημέρες η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ενέκρινε τους όρους της διακήρυξης για την διενέργεια ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για το έργο «Δράσεις Τουριστικής Προβολής και Σύγχρονα Ψηφιακά Εργαλεία Προώθησης Τουριστικών Προορισμών στην ΠΔΕ».
Αντικείμενο της υπό διεκδίκησης σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών δημοσιότητας και τουριστικής προβολής, με ταυτόχρονη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω το brand Olympian Land της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το έργο «Δράσεις Τουριστικής Προβολής και Σύγχρονα Ψηφιακά Εργαλεία Προώθησης Τουριστικών Προορισμών στην ΠΔΕ» περιλαμβάνει δύο (2) Δράσεις (Δράση 1 & Δράση 2) οι οποίες περιλαμβάνουν επιμέρους υποδράσεις όπως αποτυπώνεται ακολούθως:
ΔΡΑΣΗ 1 : Σύμβουλος Επικοινωνιακών Υπηρεσιών
• Υποδράση 1.1. Επικοινωνιακή Στρατηγική και Διαχείριση - Συντονισμός Έργου (project management)
• Υποδράση 1.2. Δημιουργικός Σχεδιασμός Έντυπου, Ηλεκτρονικού, Οπτικοακουστικού και λοιπού Ενημερωτικού και Προωθητικού Υλικού
• Υποδράση 1.3. Παραγωγή και Εκτύπωση Έντυπου, Ηλεκτρονικού, Οπτικοακουστικού και λοιπού Ενημερωτικού και Προωθητικού Υλικού
• Υποδράση 1.4. Δράσεις ανάδειξης, προβολής και δημοσιότητας σε Ελλάδα και Εξωτερικό (Εκθέσεις - Εκδηλώσεις - Workshops - Δραστηριότητες)
• Υποδράση 1.5. Συνδυασμένες Ενέργειες τουριστικής προβολής και δημοσιότητας σε εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ.
• Υποδράση 1.6. Ενέργειες προβολής και δημοσιότητας σε διαδίκτυο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε Ελλάδα και Εξωτερικό
• Υποδράση 1.7. Υποστήριξη της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
• Υποδράση 1.8. Κυκλική Οικονομία και Τουρισμός
ΔΡΑΣΗ 2: Δράσεις Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού και Ψηφιακές Εφαρμογές
• Υποδράση 2.1. Ψηφιακές Εφαρμογές (DMS)- Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO)
• Υποδράση 2.2. Στρατηγική Προβολής του Προορισμού της ΠΔΕ μέσω εξειδικευμένων εργαλείων (δημιουργία βάσης τεχνογνωσίας) που αφορά στην παραγωγή ειδικών μελετών/ εμπειρογνωμοσύνες. κτλ. για την χάραξη στρατηγικής για την αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία του DMO.
«Οι ανωτέρω δράσεις με τις επιμέρους υποδράσεις συνιστούν ένα ενιαίο ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολυεπίπεδης τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που απαιτεί συνέργειες και συντονισμό. Για την αποτελεσματικότητα, συμπληρωματικότητα και συνέπεια του προγράμματος τουριστικής προβολής καθίσταται αναγκαία η ενοποιημένη ανάθεση και εκτέλεση του συμβατικού αντικειμένου. Ως εκ τούτου θα υποβληθεί στο ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ μία ενιαία προσφορά για το σύνολο του έργου, των δράσεων και των επιμέρους υποδράσεων», σημειώνεται στο σχέδιο της διακήρυξης.
Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 6 εκατ. ευρώ ή 7,44 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ 24%.
Η επίσημη δημοσίευση της διακήρυξης αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα.