To site χρησιμοποιεί cookies. Επιλέγοντας “Αποδοχή”, σημαίνει ότι συμφωνείτε με την χρήση των cookies όπως αναγράφεται στους όρους πολιτικής.
ΑΠΟΔΟΧΗ COOKIES
Menu

Laurent Delmouly: Οι καταναλωτές μας ωθούν να δημιουργούμε το μέλλον


Laurent Delmouly: Οι καταναλωτές μας ωθούν να δημιουργούμε το μέλλον

The english text of the interview follows the version in Greek at the end  

Laurent Delmouly, Marketing Director της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας μιλά στο adbusiness σχετικά με τις τάσεις στην εγχώρια αγορά Ζύθου, & Μηλίτη, το portfolio των brands της εταιρείας και την επικοινωνιακή & ψηφιακή της στρατηγική.

ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΜΑΡΚΩΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων; Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας;

Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της ικανότητάς μας να τοποθετούμε τους καταναλωτές στο επίκεντρο. Ακούμε διαρκώς και με προσοχή τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα να γινόμαστε μια εταιρεία με προϊόντα διαφόρων κατηγοριών, έχοντας παγκόσμιες και τοπικές μάρκες μπίρας, μπίρες χαμηλής ή μηδενικής περιεκτικότητας αλκοόλ, μηλίτη και νερό.

Φυσικά και υπάρχει πλάνο, αλλά αντιμετωπίζουμε την αλλαγή ως προτεραιότητα.

Οι καταναλωτές μάς ωθούν να δημιουργούμε το μέλλον, καθώς μερικές φορές ξέρουν τι είναι αυτό που θέλουν πριν από εμάς.  Έτσι, όταν αναπτύσσουμε ένα νέο προϊόν, το αντιμετωπίζουμε ως μια συν-δημιουργία μεταξύ ημών και των τελικών καταναλωτών!

Πώς εξηγείτε τη σημασία των ελληνικών εμπορικών σημάτων στην αγορά της μπίρας;

Μία από τις τάσεις που άλλαξε δραματικά την κατηγορία μας είναι πράγματι η εκθετική αύξηση της ζήτησης για ελληνικά εμπορικά σήματα. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, υπήρξε μια φυσική τάση από τους καταναλωτές να προτιμούν προϊόντα από την Ελλάδα, μια τάση που την ονομάζουμε «ελληνικότητα».  Ήταν ένας τρόπος για τους καταναλωτές να εκφράσουν τη στήριξή τους στην εθνική οικονομία, και όσον αφορά τη δική μας εταιρεία, αυτή η τάση εκφράστηκε μέσα από την άνοδο της μπίρας ΑΛΦΑ®.

Σήμερα, βλέπουμε μία ακόμα αλλαγή στις διάφορες κατηγορίες με τη στροφή από την ελληνικότητα στην εντοπιότητα.

Εκμεταλλευόμενοι αυτήν τη νέα τάση, αναπτύξαμε μια σειρά τοπικών craft ετικετών, τον ΜΑΜΟ® και τη ΝΥΜΦΗ®.

Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα πράγματα γι’ αυτές τις δύο μάρκες;

Ο ΜΑΜΟΣ® και η ΝΥΜΦΗ® συμβολίζουν την ανάγκη των καταναλωτών για μάρκες με ουσία οι οποίες διαθέτουν μία μοναδική ταυτότητα και ποιοτική γεύση. Η ελληνική σφραγίδα δεν αρκεί, οι καταναλωτές θέλουν craft προϊόντα τοπικών κοινωνιών.

Η ΜΑΜΟΣ® είναι μια πολύ ιδιαίτερη μάρκα του χαρτοφυλακίου μας, καθώς ανήκει στην οικογένεια Μάμου, με την οποία συνεργαζόμαστε από το 2017, με στόχο να αναβιώσουμε αυτό το τοπικό διαμάντι. Μπορείτε να φανταστείτε την υπερηφάνεια μας υποστηρίζοντας την οικογένεια Μάμου στην επανακυκλοφορία της μπίρας που παράχθηκε στην Πάτρα από τον πρώτο  Έλληνα πτυχιούχο ζυθοποιό, το 1876! Συνεργαζόμαστε πολύ στενά με την οικογένεια Μάμου και η επιτυχία της μπίρας ΜΑΜΟΣ, αυτής της αρωματικής pilsner που παράγεται αποκλειστικά στο εργοστάσιό μας στην Πάτρα με ελληνικό κριθάρι και τρεις λυκίσκους, είναι αποτέλεσμα της γόνιμης συνεργασίας και του ομαδικού πνεύματος που βασίζεται στο ίδιο πάθος και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Με τη ΝΥΜΦΗ®, αυτή την πρωτότυπη craft μπίρα, που έχει βαθιά τις ρίζες της στη Θεσσαλονίκη, θέλουμε να αξιοποιήσουμε περαιτέρω τη νέα τάση της εντοπιότητας. Η ΝΥΜΦΗ είναι μία μπίρα Lager με χαρακτήρα, που παρασκευάζεται αποκλειστικά στη Θεσσαλονίκη, με πέντε λυκίσκους και κριθάρι από τη Μακεδονία. Η μάρκα αυτή συν-δημιουργήθηκε με Θεσσαλονικιούς, που πρότειναν το όνομα, το σύμβολό της, τη γοργόνα, και το σχέδιο. Στην ουσία, αποτελεί ένα αφιέρωμα στην πόλη τους!


Βλέπετε επομένως το Craft ως μια μακρόχρονη τάση στην ελληνική αγορά;

Σίγουρα, και αυτό δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την Ελλάδα. Το κύμα του craft ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και τώρα γίνεται μια παγκόσμια τάση, καθιστώντας την κατηγορία μπίρας γοητευτική και ευχάριστη. Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πρόταση στην κατηγορία του craft είναι η Indian Pale Ale (IPA) και φέτος παρουσιάσαμε κι εμείς με τη σειρά μας τη δική μας πρόταση σε αυτή την κατηγορία, την AMSTEL KARGO IPA®, μία sessionable IPA, που ήδη έχει αρχίσει να είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα μοντέρνα μπαρ.

















Μια άλλη υποκατηγορία που κερδίζει δυναμική είναι αυτή των Low & No Alcohol (LNA). Γιατί;

Αυτό είναι μια ακόμα παγκόσμια τάση. Οι καταναλωτές είναι πιο ευαισθητοποιημένοι σε θέματα υγιεινής διατροφής.  Έχουν την ανάγκη να προσέχουν τόσο την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουν όσο και την πρόσληψη θερμίδων. Τα θέλουν όμως όλα: είτε είναι με λίγο είτε χωρίς αλκοόλ, η γευστική εμπειρία θέλουν να είναι ευχάριστη, κι αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω που εστιάζουμε στην ποιότητα, την επικοινωνία γύρω από αυτά και την εντατική δειγματοδιανομή, με στόχο να αλλάξουμε την αντίληψη των καταναλωτών για τη γεύση των προϊόντων LNA, που δεν είναι πάντα θετική. Το καλύτερο παράδειγμα είναι η Heineken 0.0®, μια lager μπίρα χωρίς αλκοόλ με υπέροχη γεύση, που λανσάραμε φέτος στην Ελλάδα και η οποία αποτελεί μια τεράστια επιτυχία σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς παντού οι καταναλωτές επιδοκιμάζουν την ανώτερη γεύση της.

Οι καταναλωτές έχουν μεγάλο εύρος επιλογών όταν πρόκειται για το LNA, μπορείτε να μας δώσετε μια γενική εικόνα;

Για να κάνουμε την κατηγορία LNA συναρπαστική στην Ελλάδα, έχουμε αναπτύξει μια πλήρη γκάμα: η ΑΜΣΤΕΛ Free® είναι η πρωτοπόρος και ηγέτης της κατηγορίας, ενώ φέτος λανσάραμε και την ΑΜΣΤΕΛ Free Lemon, που ουσιαστικά είναι μία ανάμιξη ΑΜΣΤΕΛ Free® με φυσικό χυμό λεμονιού. Μια ακόμα δυνατή πρόταση είναι αυτή της ΑΜΣΤΕΛ Radler 2%®, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ και με φυσικό χυμό λεμονιού. Τέλος, η ΑΛΦΑ Χωρίς® κυκλοφόρησε το 2018, ενώ η Heineken 0.0® αποτελεί το επίκεντρο αυτής της χρονιάς.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί επίσης ότι η επικοινωνία για τις μη αλκοολούχες μάρκες έχει γίνει πολύ πιο εμπνευσμένη σε σχέση με το παρελθόν, ξεπερνώντας τις συνήθεις ανάγκες κατανάλωσης όπως αυτές του αθλητισμού, της οδήγησης ή της εγκυμοσύνης.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προωθεί επίσης το Μηλίτη. Μπορείτε να μοιραστείτε περισσότερα πράγματα;

Ο μηλίτης είναι μια νέα κατηγορία στην Ελλάδα. Με τον Μηλοκλέφτη® και το Strongbow® επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιό μας με παγκόσμιες και τοπικές προτάσεις.  Όπως και η μπίρα, έτσι και ο Μηλίτης είναι ένα φυσικό και αναζωογονητικό αλκοολούχο ποτό, που παράγεται όμως από μήλα, γι’ αυτό και έχει γλυκιά γεύση, που είναι πολύ δημοφιλής, κυρίως στο γυναικείο καταναλωτικό κοινό.

Σε αυτή την κατηγορία βρισκόμαστε ακόμα σε φάση εκπαίδευσης των καταναλωτών, εξηγώντας τα βασικά του στοιχεία όπως: ότι ο Μηλίτης είναι ένα φυσικό προϊόν, ότι παράγεται από τη ζύμωση μήλων, έχει 4,5% αλκοόλ και μπορεί να σερβίρεται με πάγο για την απόλυτα αναζωογονητική εμπειρία. Επίσης, πρόσφατα δημιουργήσαμε και μικρά διαφημιστικά στην τηλεόραση, για να επισημάνουμε τις περιστάσεις κατανάλωσής του.

Και τι γίνεται με το χαρτοφυλάκιό σας στην κατηγορία των Premium;

Η κατηγορία των Premium γενικά έχει υποστεί πίεση τα τελευταία χρόνια, αλλά παραμένει πολύ σημαντική. Το καλύτερο παράδειγμα είναι αυτό της Fischer®, που συνεχίζει να αναπτύσσεται. Η εξίσωση είναι πολύ απλή τελικά όταν μιλάμε για το premium: όταν μια μάρκα μπίρας συνδυάζει μια ανώτερη γεύση και μια διαφοροποιημένη ταυτότητα, οι καταναλωτές το αντιλαμβάνονται και την επιλέγουν.

Η ναυαρχίδα μας παραμένει η Heineken®. Η μάρκα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες μέσω πλατφορμών όπως αυτή του UEFA Champions League και αυτή της μουσικής, αλλά και μέσω της καινοτομίας σε θέματα lifestyle και με κορυφαίας ποιότητας προϊόντα όπως η Heineken 0.0®.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό προϊόν στο premium πορτοφόλιο, η Sol®, μία αναζωογονητική Lager που είναι πολύ δημοφιλής, ειδικά κατά τη διάρκεια της έντονης εποχικότητας (καλοκαίρι).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & DIGITAL

Είχατε πολλές επιτυχίες στην επικοινωνία. Είναι σημαντικό για εσάς;

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε καταφέρει να πάρουμε πολλά σημαντικά βραβεία, τα τελευταία τρία χρόνια, με πολλές μάρκες μας, συμπεριλαμβανομένου και του Grand Effie 2018 με την ΑΛΦΑ®. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια καμπάνια που ξεχωρίζει δημιουργικά από όλες τις μάρκες σε όλες τις κατηγορίες, διότι πέρα από την αναγνώριση από τους επαγγελματίες, αυτό δείχνει ότι καταφέραμε να προσεγγίσουμε καταναλωτές και πέρα από το βασικό κοινό-στόχο μας.

Το να χτίζεις εμπορικά αλλά και καταναλωτικά μάρκες στη νέα ψηφιακή εποχή απαιτεί σθένος. Το να προσελκύσεις την προσοχή των καταναλωτών και κατ’ επέκταση να δημιουργήσεις ενδιαφέρον για τις μάρκες, απαιτεί μια μακροπρόθεσμη προσπάθεια, και σε αυτό η δημιουργικότητα είναι ζωτικής σημασίας.

Γι' αυτό συνεχίζω να λέω ότι για να δημιουργήσεις ένα loved brand, χρειάζεται πάθος, δεν μπορείς να εφησυχάζεις!

Ποια είναι η στρατηγική σας όσον αφορά τα ψηφιακά και κοινωνικά μέσα;

Το digital disruption δεν είναι απλά μια φράση εντυπωσιασμού. Ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδράμε με τους καταναλωτές έχει αλλάξει μαζικά με την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και ως εταιρεία έπρεπε να προσαρμοστούμε.  Έχουμε ξεκινήσει φέρνοντας νέα ταλέντα στην εταιρεία, αναβαθμίζοντας τις δυνατότητές μας και αγκαλιάζοντας την αλλαγή με ταχύτερο ρυθμό. Παράλληλα, έχουμε επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που χτίζουμε τα brand μας, τόσο σε επίπεδο περιεχομένου όσο και με το μίγμα μέσων που χρησιμοποιούμε για την επικοινωνία τους.

Για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, τα τελευταία τρία χρόνια η επένδυσή μας στο digital είναι κατά πέντε φορές πιο υψηλή από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, αφιερώνοντας στα online Μέσα σημαντικό κομμάτι του budget που διαθέταμε σε παραδοσιακά Μέσα.

Θεωρείτε την ανάπτυξη του digital ευκαιρία;

Το σημαντικό με την ψηφιακή επικοινωνία είναι ότι μπορούμε να έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα και να προσαρμόσουμε τα μηνύματά μας. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα εστιάσει ακόμα περισσότερο στο iDDM (Individualised Data Driven Marketing) μέσω πλατφορμών όπως το Facebook ή η Google, αυξάνοντας την επένδυση στο Programmatic και βελτιστοποιώντας την κάλυψη και τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας.

Σε έναν κόσμο που το κινητό τηλέφωνο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ένα brand μπορεί να προσφέρει αξία στον καταναλωτή με προσωποποιημένη επικοινωνία, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να αυξήσει το equity του ή την αλληλεπίδραση με τον καταναλωτή και την πρόθεση αγοράς.

Επομένως, δεν υπάρχουν σημαντικά μειονεκτήματα από την πλευρά σας;

Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι ότι πλέον χρειάζεται να παράγουμε περισσότερα υλικά για τις καμπάνιες μας.

Για παράδειγμα, το 2019 η πρώτη μας καμπάνια για τον ΜΑΜΟ ήταν αποκλειστικά digital και εκτός από το κύριο βίντεο του You Tube, έπρεπε να δημιουργήσουμε περισσότερα από 20 υλικά, για να επικοινωνήσουμε την καμπάνια μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για εμάς όσο και για τους συνεργάτες μας δημιουργεί μια πολυπλοκότητα, αλλά ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των καταναλωτών.

Θα λέγατε ότι το κοινό είναι πιο δύσκολο να προσεγγιστεί από ποτέ;

Η νέα πραγματικότητα είναι ότι το ταξίδι των καταναλωτών δεν είναι πλέον γραμμικό. Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν πολλά διαφορετικά μέσα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο: smartphone, tablet, laptop, desktop, (συνδρομητική) τηλεόραση, ακόμα και gadgets τεχνητής νοημοσύνης. Ο μόνος τρόπος για να προσελκύσουμε, να κρατήσουμε την προσοχή και το ενδιαφέρον τους, είναι υλοποιώντας ένα πλάνο επικοινωνίας που να αξιοποιεί πολλαπλά κανάλια.

Αυτό το εφαρμόζουμε ήδη το 2019, με τη νέα καμπάνια της  Άμστελ «Στην Καρδιά», όπου πρωταγωνιστούν παραγωγοί κριθαριού. Οι καταναλωτές θα δουν τους αγρότες μας σε πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια στην τηλεόραση, σε τοπικά μέσα (τηλεόραση, outdoor, έντυπο), στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και στις συσκευασίες μας!

Οι μεγάλες δημιουργικές ιδέες πρέπει να αξιοποιούν όλα τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας, αλλιώς ενδέχεται να μην καταφέρουν τα brands να φτάσει το μήνυμά τους σε μέρος του κοινού-στόχος τους.

(English text follows)


Laurent Delmouly, Marketing Director Athenian Brewery

Consumers push us to create new futures!

Laurent Delmouly, Marketing Director Athenian Brewery, talks to adbusiness about the trends driving the Greek Beer & Cider market, the company brand portfolio and its communication & digital strategy.

PORTFOLIO & INNOVATION

Athenian Brewery has a wide portfolio; what is the recipe of success?

Success is depending on our capacity to put consumers at the center. We constantly and carefully listen to consumers and as a result we are becoming a multi-category company, offering global and local beer brands, low and no alcohol beer propositions, ciders and water.

We have a plan, but we respond to change in the first place. Consumers push us to create new futures, sometimes they know what they want before us, so when we develop a new product, it is like co-creation between us and the final users!

How do you explain the importance of the Greek brands in the beer market?

One of the trend which has dramatically changed our category is indeed the exponential growth of the demand for Greek brands. During the crisis, there was a natural tendency for consumers to favor products from Greece, we called this movement ‘Greekness’. It was a way for consumers to express their solidarity with their national economy, and looking at our own business it has been a booster for Alfa®.

We see now another change – across categories – which is a shift from Greekness to Localism.

To make most of this insight, we have developed a range of Greek local craft brands, Mamos® and Nymfi®.

















Can you elaborate on these 2 brands?

Mamos® and Nymfi® symbolize the consumer need for meaningful brands having a singular identity and a great taste. The Greek stamp is not sufficient, consumers want craft products emanating from local communities.

Mamos® is a very special brand in our portfolio, it belongs to the Mamos Family with whom we have partnered in 2017 to resurrect this local jewel. Can you imagine our pride to support the Mamos Family in bringing back to life the beer produced in Patras by the first certified Greek brewer as of 1876 ! We collaborate very closely with the Mamos Family and the success of Mamos®, a delicious aromatic pilsner brewed solely in Patras with Greek barley and 3 hops, is the result of a fruitful teamwork based on passion and mutual respect.

With Nymfi®, an original craft brand deeply rooted in Thessaloniki, we want to further leverage the new paradigm of localism. Nymfi® is a lager with character, exclusively brewed in Thessaloniki with 5 hops and barley from Macedonia. We have co-created the brand with locals who proposed the name, the mermaid symbol and the design. It is a tribute to their city!

So you see Craft as a long-lasting trend in the Greek market?

Definitely, and by the way this is not specific to Greece. The craft wave has started in the US and is now becoming a global trend, making the beer category alluring and delightful. The fastest growing craft proposition is India Pale Ale (IPA) and we have just introduced our own proposition, Amstel Kargo®, a sessionable IPA that we are listing in a selection of trendy bars.

Another sub-category which is gaining momentum is Low & No Alcohol (LNA), why?

This is again a global trend. Consumers are more health conscious; they want to control their alcohol and calories intake. But they want it all: even if it is with little or without alcohol, the taste experience has to be enjoyable, hence our focus on the product quality, the communication around it and the massive sampling to change the taste perception of LNA which has not always been favorable. Best example is Heineken 0.0®, a delicious alcohol free lager that we have successfully introduced in Greece and which is a huge success at global scale, because everywhere consumers are praising its superior taste.



Consumers have quite a choice when it comes to LNA, can you give us an overview?

To make the LNA category exciting in Greece, we have developed a full range: Amstel Free® is the pioneer and leader, and we have just launched Amstel Free Lemon®, an indulgent extension mixing Amstel Free® with natural lemon juice. Another winning proposition is Amstel Radler 2%®, a low alcohol treat with natural lemon juice. Last, Alfa Choris® has been launched in 2018 and Heineken 0.0® is the highlight of this year.

Interesting to note that communication around non-alcoholic brands has become very inspirational compared to the past, transcending usual functional needs like practicing sport, driving or being pregnant.

Athenian Brewery is also promoting Cider, can you share the status?

Cider is a new category in Greece. With MiloKleftis® and Strongbow® we propose a portfolio made of global and local propositions. Like beer, cider is a natural and refreshing alcoholic beverage, but as it is made of apples, it offers a sweet taste experience popular notably among urban female drinkers.

We are still in a phase of consumer education, explaining basics like: cider is natural, is made from the fermented juice of apples, has 4,5 degrees of alcohol, can be served over ice for ultimate refreshment. We also recently aired short TV commercials to point out some cider consumption occasions.

And what about your Premium Portfolio?

Premium in general has been under pressure over the last years but stays very relevant. Best example is Fischer® which keeps growing. Ultimately, the equation is quite simple: when a beer brand combines a superior taste and an unprecedented identity, consumers give it thumbs-up.

Our flagship stays Heineken®. The brand offers unique experiences through platforms like UEFA Champion’s League or Summer Music Festivals, but also via innovation with lifestyle and top-notch quality products like Heineken 0.0®.

Last but not least, Sol®, a refreshing lager that is very popular especially during the high season (summer).


COMMUNICATION & DIGITAL

You had many successes in communication, why is it important?

We indeed got with all our brands a lot of prestigious awards over the last 3 years, including the Grand Effie 2018 with Alfa®. It is always special to have a campaign over-performing the creative work of all brands across all categories, because beyond the recognition from professionals, this shows that we have managed to reach out people beyond our core target audience.

Doing commerce and building brands in the digital age requires stamina, the challenge of grabbing consumers’ attention and drive brand preference is a long-term endeavor, and creativity is the vital sinews.

This is why I keep saying that to shape loved brands, you need to be passionate, not quiet!

What is your strategy regarding digital and social media?

First of all, digital disruption is not just a buzzword. The way we interact with consumers has changed massively with the rise of social media and we had to adjust as a company.

We have started by bringing new talents in house, to upgrade our capabilities and to embrace change at a faster pace. Then we have re-engineered the way we build brands, in terms of creative content but also media mix.

To give a number, we have multiplied by 5 our digital investments in 3 years, shifting a significant part of our budget from traditional to on-line media.

























Do you see the booming of digital as an opportunity?

The good news with digital communication is that we can measure everything and tailor made our messages. Athenian Brewery will further move towards iDDM (Individualized Data Driven Marketing) through platforms like Facebook or Google, increasing our expenditure in Programmatic to optimize our reach and cost-effectiveness.

In a mobile-first world, the more a brand can emit a personalized and relevant message, the better. To strengthen its equity or to increase consumer engagement and purchase intent.

So no significant drawbacks on your side?

The flip side of the coin is that we have to produce many more assets to deploy a campaign. As an example in 2019, our very first Mamos campaign is purely digital and on top of the YouTube hero video, we had to create more than 20 satellite digital assets to display the campaign on social media! For us and our partners it’s definitely more complexity, but for consumers it’s a better fit.


Would you say the audience is more difficult to reach than ever?

The new reality is that the consumer journey is no longer linear. Consumers are using a very diverse set of tools to access content: smartphone, tablet, laptop, desktop, (pay)TV, even A.I. assistants. The only way to capture and keep their attention is to implement an omni-channel communication plan covering all the critical touchpoints.

This is what we are doing in 2019 with our new Amstel campaign ‘Sti Kardia’, featuring real barley producers. Consumers will see our farmers on national TV, on regional TV-billboards-press, on social media and even on packaging!

Big creative ideas have to travel across the lines, if not the risk for brands is to miss part of their target audience.