To site χρησιμοποιεί cookies. Επιλέγοντας “Αποδοχή”, σημαίνει ότι συμφωνείτε με την χρήση των cookies όπως αναγράφεται στους όρους πολιτικής.
ΑΠΟΔΟΧΗ COOKIES
Menu

Flag In Life Awards: Η σύγχρονη γαστρονομία στο επίκεντρο

Flag In Life Awards: Η σύγχρονη γαστρονομία στο επίκεντρο

Σε μια βραδιά γεμάτη γεύση, συγκίνηση και έμπνευση, πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία τα FLAG in LIFE AWARDS MODERN CUISINE 2025, τη Δευτέρα 12 Μαΐου, στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη – Πειραιώς 138.

Η εκδήλωση αποτέλεσε σημείο συνάντησης για κορυφαίους σεφ, ιδιοκτήτες εστιατορίων, επαγγελματίες του κλάδου και λάτρεις της ποιοτικής κουζίνας, με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης γαστρονομίας, αλλά και τον προβληματισμό γύρω από το μέλλον της.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. Διονύσης Κούκης, δημιουργός των θεσμών FLAG in LIFE AWARDS, στάθηκε στο ζήτημα της προσβασιμότητας στην ποιοτική κουζίνα, τονίζοντας πως «η γαστρονομία πρέπει να ανοίξει την αγκαλιά της σε περισσότερους ανθρώπους». Αναφέρθηκε στις νέες γενιές που διαμορφώνουν πλέον νέες καταναλωτικές και διατροφικές συνήθειες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για προσαρμογή των εστιατορίων στις νέες συνθήκες, χωρίς να χάνεται η ουσία και η τέχνη του καλού φαγητού.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ξεχώρισε το διαχρονικό ερώτημα: είναι η γαστρονομία υψηλή τέχνη; Οι απόψεις ποίκιλαν, αλλά όλοι συμφώνησαν πως η μαγειρική, όταν εμπεριέχει πάθος, συνέπεια και δημιουργικότητα, ξεπερνά τα όρια της καθημερινής ανάγκης και μετατρέπεται σε εμπειρία.

Την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβαν οι δημοσιογράφοι Σπύρος Λάμπρου και Άννα Σταματιάδου, δίνοντας τόνο κύρους και ζεστασιάς σε μια γιορτή της γεύσης με πολιτισμικό αποτύπωμα. Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από σημαντικούς χορηγούς: Ξινό Νερό, Coral Gas, Taresso Coffee, Howden και Οινοποιία Κεχρή.

Το κομψό cocktail που ακολούθησε, ήταν προσφορά του Δειπνοσοφιστήριον και των Electra Hotels

Στην τελετή απονεμήθηκαν 28 βραβεία και 32 ποιοτικές διακρίσεις, ενώ ξεχωριστή ήταν η στιγμή των ειδικών βραβείων, που δόθηκαν:

  • Στον Λευτέρη Λαζάρου, για τη μακρόχρονη, πρωτοπόρα συμβολή του στην ελληνική θαλασσινή κουζίνα
  • Στον Σταμάτη Μισομικέ, για την καλλιτεχνική του προσέγγιση στο NYN ESTI
  • Στον Γιώργο Παπαζαχαρία, για το διεθνώς αναγνωρισμένο ταλέντο και την καινοτομία του
  • Στην αλυσίδα Electra Hotels, για τη συνολική συμβολή της στην αναβάθμιση της αστικής γαστρονομίας στην Ελλάδα

Τα FLAG in LIFE AWARDS MODERN CUISINE αποτελούν πλέον θεσμό για την ελληνική εστίαση, προωθώντας έναν νέο διάλογο γύρω από την εξέλιξη της γεύσης, τη σημασία της βιωσιμότητας και τη σύνδεση της κουζίνας με τον πολιτισμό και την κοινωνία.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις

Δύο Αστέρια

BOTRINI ETRUSCO – Κέρκυρα
CTC – Αθήνα
DELTA – Αθήνα
HERVE – Αθήνα
LAUDA – Σαντορίνη
NYN ESTI – Αθήνα
PELAGOS – Αθήνα
SPONDI – Αθήνα
TUDOR HALL – Αθήνα
ZILLERS – Αθήνα


Ένα Αστέρι

ALERIA – Αθήνα
BAOS, Mykonos Korali – Μύκονος
BOTRINIS ATHENS – Αθήνα
ELEMENTS – Σαντορίνη
GB Roof Garden, Hotel Grande Bretagne – Αθήνα
HYTRA, Ίδρυμα Ωνάση – Αθήνα
KINJO – Αθήνα
LOST SHEEP, A for Art Hotel – Θάσος
MATSUHISA BELVEDERE – Μύκονος
MATSUHISA FOUR SEASONS – Αθήνα
MOLDEE – Θεσσαλονίκη
PATIO – Αθήνα
SELENE, Katikies Garden – Σαντορίνη
SOIL – Αθήνα
TREEHOUSE, Ekies – Χαλκιδική
VAROULKO – Πειραιάς
YEVO, Bill & Coo – Μύκονος
ZUMA – Μύκονος

Έπαινος

ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Elounda Beach – Κρήτη
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – Καβούρι, Αθήνα
BLUE BAY, Atlantica Imperial – Ρόδος
BRASSERIE LOR – Αθήνα
FREUD ORIENTAL – Αθήνα
MERCATO – Αθήνα
METROPOLIS, Electra Metropolis – Αθήνα
RICK’S – Αθήνα
STERNA, Kinsterna Hotel – Μονεμβασιά
VÉRITABLE – Αθήνα
YACHT CLUB, Elounda Mare – Κρήτη


Citation

ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΠΗΓΑΔΙ – Κέρκυρα
APAGGIO, MarBella Nido – Κέρκυρα
GALLINA – Αθήνα
JERAR – Αθήνα
LA SUITE LOUNGE, St. George Lycabettus – Αθήνα
LYCABETTUS, Andronis – Σαντορίνη
M FLAVORS, Athens Capital – Αθήνα
MONJU – Αθήνα
SEEDS – Αθήνα
SIMUL – Αθήνα
SUSHI MOU – Αθήνα

Ξενοδοχεία - Γαστρονομικοί Προορισμοί

ANDRONIS LUXURY HOTELS – Σαντορίνη
COSTA NAVARINO – Πελοπόννησος
DANAI BEACH RESORT – Χαλκιδική
ELECTRA HOTELS
EKIES ALL SENSES RESORT – Χαλκιδική
ELOUNDA S.A. HOTELS & RESORTS – Ελούντα
HELIOS HOTELS & RESORTS – Ελούντα
KATIKIES SANTORINI – Σαντορίνη
MYCONIAN COLLECTION – Μύκονος
SANI HOTELS – Χαλκιδική

Με το βλέμμα στο μέλλον, τα Flag In Life Awards συνεχίζουν να λειτουργούν ως θεσμός αξιολόγησης αλλά και πλατφόρμα πολιτισμικού διαλόγου για τη γαστρονομία, επιβεβαιώνοντας ότι η γαστρονομία στην Ελλάδα μπορεί να είναι ταυτόχρονα δημιουργική, ποιοτική και διεθνώς ανταγωνιστική.