Νέο Concept από τη Βενέτη
Νέο Concept από τη ΒενέτηΠιο συγκεκριμένα, έτοιμο να λειτουργήσει είναι και δεύτερο Βενέτη Food Hall στο Χαλάνδρι, ενώ πέρα από τη δημιουργία νέων σημείων, κάποια από τα υπάρχοντα καταστήματα της αλυσίδας θα υιοθετήσουν τις αρχές του νέου concept. Τα νέα καταστήματα έχουν σχεδιαστεί να προσφέρουν, σε ανταγωνιστικές τιμές, ολοκληρωμένες διατροφικές προτάσεις που καλύπτουν τις ανάγκες του καταναλωτή για όλη την ημέρα, όπως πλήρες πρωινό, καφέ, γλυκό, αλλά και σπιτικό φαγητό από ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, με την υπογραφή του διακεκριμένου σεφ Γιάννη Τζελέπη.
Παράλληλα, στα ράφια τους θα υπάρχει και η νέα σειρά αρτοσκευασμάτων ειδικής διατροφικής αξίας, που για πρώτη φορά η Βενέτη εισάγει στην αγορά. Η εταιρεία έχει να επιδείξει 62 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά και διαθέτει δίκτυο 54 καταστημάτων (37 franchise), τα οποία, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, θέλει να τα αυξήσει στα 70, μέσα στην επόμενη διετία. Ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της εταιρείας είναι να μηδενίσει τον ύψους 1 εκατ. ευρώ τραπεζικό δανεισμό της μέσα στην επόμενη τριετία.
Η Βενέτη το 2009 είχε κύκλο εργασιών που άγγιξε τα 20 εκατ. ευρώ, με τα 15 εξ αυτών να αντιστοιχούν στον τζίρο της εταιρείας Βενέτη και τα υπόλοιπα σε αυτόν των θυγατρικών California Foods (κλειστές αγορές), First Class (εταιρεία διαχείρισης και λειτουργίας των 17 ιδιόκτητων καταστημάτων Βενέτης) και Taste Bank (εταιρεία εμπορίας προϊόντων ζύμης). Για την τρέχουσα χρονιά, σύμφωνα με τον κ. Μονεμβασιώτη, οι πωλήσεις «τρέχουν» με +4%, αλλά η κερδοφορία είναι σχετικά μειωμένη, λόγω των ανατιμήσεων που παρατηρούνται, κατά κύριο λόγο, στα άλευρα και στις άλλες πρώτες ύλες.