To site χρησιμοποιεί cookies. Επιλέγοντας “Αποδοχή”, σημαίνει ότι συμφωνείτε με την χρήση των cookies όπως αναγράφεται στους όρους πολιτικής.
ΑΠΟΔΟΧΗ COOKIES
Menu

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μαγειρεύει για τη Minoan Lines για δεύτερη χρονιά

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μαγειρεύει για τη Minoan Lines για δεύτερη χρονιά

Η βραβευμένη μαγείρισσα, Νεκταρία Κοκκινάκη, εμπνεύστηκε και φέτος ένα εξαιρετικό γαστριμαργικό μενού για τις Μινωικές Γραμμές, με έντονα στοιχεία των παραδοσιακών Κρητικών γεύσεων και με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας της με την εταιρεία, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Στο πλαίσιο εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο υπερπολυτελές πλοίο Knossos Palace, για τις βραβεύσεις των Συνεργατών Πρακτόρων της εταιρίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, κ. Λουκάς Σιγάλας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας. Στελέχη της εταιρίας Marketing & Επικοινωνίας MeliAlice, η οποία έχει αναλάβει το πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων της Νεκταρίας Κοκκινάκη, παραβρέθηκαν μαζί της, απολαμβάνοντας τις μοναδικές δημιουργίες της. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εδέσματα της αυθεντικής Κρητικής κουζίνας, με εξαιρετικές πρώτες ύλες από τοπικούς μικρούς παραγωγούς του νησιού. Η Νεκταρία, με τη ζεστή παρουσία της και την αγάπη της για τη μαγειρική, εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους, επιβεβαιώνοντας - με τον πλέον γευστικό τρόπο - πόσο άμεσα είναι συνδεδεμένη η πολιτιστική μας κληρονομιά με την μαγειρική και τις παραδόσεις του τόπου μας.

Η συνεργασία της Νεκταρίας Κοκκινάκη, με τις Μινωικές Γραμμές, αναδεικνύει την αξία της ελληνικής Κρητικής κουζίνας, προσφέροντας στους επιβάτες εξαιρετικές γευστικές εμπειρίες, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.

Η Νεκταρία – Αυθεντικότητα  & Γεύση

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μαγειρεύει παραδοσιακά, έχοντας μεγαλώσει από μικρή μέσα στις κουζίνες των γιαγιάδων της. Προτιμά πάντα αγνά υλικά, λίγα σκεύη και απλούς τρόπους εκτέλεσης, όπως και οι παλιές μαγείρισσες, δηλαδή. Αν και της αρέσει να πειραματίζεται με τις συνταγές που ξετρυπώνει από τα τετράδιά της, αυτό που επιδιώκει, μέσα από τα πιάτα που εμπνέεται, είναι να ξυπνάει μνήμες και να βοηθάει ολοένα περισσότερους ανθρώπους να ανακαλύπτουν το μεράκι της παραδοσιακής μαγειρικής, μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές, σε πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια και σε εκπομπές του εξωτερικού.  Μπορείτε να βρείτε όλες τις συνταγές της Κρητικής κουζίνας στην ιστοσελίδα της, www.kritikes-geuseis.gr, και στα προφίλ της, στα social media.

Η Νεκταρία Κοκκινάκη είναι η πρώτη μαγείρισσα στην Ελλάδα που έλαβε το σήμα Μεσογειακής Διατροφής, λειτουργώντας ως πρέσβειρα της Διακήρυξης Μεσογειακής Διατροφής από το ευρωπαϊκό δίκτυο, Mediterranean Diet Network (MD.net), ενθαρρύνοντας  επιχειρήσεις της γαστρονομίας και του τουρισμού να υιοθετήσουν το διεθνές αυτό σήμα, με απώτερο στόχο να καταστήσει τη Μεσογειακή Διατροφή κομβικό σημείο γαστρονομικού τουρισμού. Επίσης, είναι πιστοποιημένη γευσιγνώστρια ελαιόλαδου. Στο χωριό της Κρήτης με την αρχαιότερη ελιά στην Ευρώπη, το Καβούσι Λασιθίου, η Νεκταρία έχει δημιουργήσει ένα φιλόξενο υπαίθριο χώρο, για να μοιράζεται την πείρα και τις μνήμες, στην Κρητική Κουζίνα, με μαθήματα παραδοσιακής – Μεσογειακής κουζίνας, γευσιγνωσίας ελαιόλαδου και κρασιού. Ο χώρος έχει βραβευτεί 2 συνεχόμενες χρονιές από το ΣΕΔΗΚ για τις ελαιοτουριστικές του δράσεις. Έχει μεγάλη ανταπόκριση από Έλληνες, αλλά κυρίως ξένους που επισκέπτονται το νησί και VIP προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

TAGS: Minoan Lines