«Ο Τούτσι στην Ιταλία»: Πρεμιέρα στις 25 Μαΐου στο National Geographic

Από την SALT Productions του Τούτσι, σε συνεργασία με τη Specialist Factual Productions των BBC Studios, η νέα σειρά, πέντε επεισοδίων, ακολουθεί τον Τούτσι σε ένα οπτικά εντυπωσιακό και βαθιά προσωπικό ταξίδι, που εξερευνά τα μαγευτικά τοπία της Ιταλίας, την πλούσια ιστορία και τις πολύπλοκες σχέσεις της Ιταλίας με τη γαστρονομία, σχέσεις που έχουν διαμορφώσει την ξεχωριστή κουλτούρα κάθε περιοχής και φυσικά τα εμβληματικά είδη ζυμαρικών της.
Η νέα σειρά «Ο Τούτσι στην Ιταλία», μας ταξιδεύει στην Ιταλική χερσόνησο, έναν τόπο γεμάτο πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις, που όμως διαφέρουν πολύ από περιοχή σε περιοχή. Ο Στάνλεϊ Τούτσι ξεκινά ένα ταξίδι για να εξερευνήσει πέντε από τις πιο ιδιαίτερες περιοχές της Ιταλίας, Τοσκάνη, Λομβαρδία, Τρεντίνο, Άλτο Άντιτζε, Αμπρούτσο και Λάτσιο, αναδεικνύοντας τα μαγευτικά τοπία της χώρας, την πλούσια ιστορία της, τη σύνδεση με το φαγητό που έχει διαμορφώσει την ιδιαίτερη κουλτούρα κάθε περιοχής και φυσικά, τα εμβληματικά ζυμαρικά της.
Κάτι περισσότερο από ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο, η σειρά είναι μια πλούσια, αφηγηματική εξερεύνηση που φωτίζει τις ρίζες και την εξέλιξη των γευστικών παραδόσεων της Ιταλίας. Στο δρόμο του, ο Στάνλεϊ Τούτσι, συναντά ντόπιους ειδήμονες, γεύεται μοναδικά πιάτα και ανακαλύπτει τις ιστορίες πίσω από τα συστατικά και τις παραδοσιακές τεχνικές. Με την χαρακτηριστική, καθηλωτική αφήγηση του National Geographic, η σειρά προσφέρει μια φρέσκια οπτική τόσο σε αγαπημένες, όσο και σε ανεξερεύνητες γωνιές της Ιταλίας, συνδυάζοντας την εκπληκτική κινηματογράφηση με το χαρακτηριστικό πνεύμα και τη γοητεία του Στάνλεϊ Τούτσι.
Ο Στάνλεϊ Τούτσι δήλωσε: «Η Ιταλία είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις και η σειρά «Ο Τούτσι στην Ιταλία» είναι μια πρόσκληση στο τραπέζι. Δεν αφορά μόνο το φαγητό. Αφορά τους ανθρώπους, την ιστορία και το πάθος που κάνει την Ιταλία τόσο ξεχωριστή. Ελπίζω να με ακολουθήσετε σε αυτή τη νέα περιπέτεια. Πιστεύω ότι το να τρως καλά είναι πηγή έμπνευσης και ελπίζω να εμπνεύσω το κοινό να αγκαλιάσει την ομορφιά και τον πλούτο της ιταλικής κουλτούρας.»
Τα επεισόδια της σειράς περιλαμβάνουν:
● Τοσκάνη
Κυριακή 25 Μαΐου 21.00, τώρα διαθέσιμο στο Disney+
Ο Στάνλεϊ αποκαλύπτει τη γαστρονομική τέχνη που κρύβει η όμορφη περιοχή της Τοσκάνης. Το πνεύμα της δημιουργίας είναι ζωντανό στη γενέτειρα της Αναγέννησης. Στη Φλωρεντία, όπου πέρασε ένα έτος της παιδικής του ηλικίας, δοκιμάζει ένα διάσημο πιάτο για πρόγευμα. Πάει σε ένα αγρόκτημα με παραδοσιακούς καουμπόηδες της Τοσκάνης και απολαμβάνει ένα υπέροχο υπαίθριο γεύμα στη Σιένα.
● Λομβαρδία
Κυριακή 1 Ιουνίου 21.00, τώρα διαθέσιμο στο Disney+
Ο Στάνλεϊ παρουσιάζει το πρωτοποριακό πνεύμα που κυριαρχεί στην καρδιά της βιομηχανικής Ιταλίας, όπου η κουζίνα και τα υλικά είναι τολμηρά προοδευτικά. Δοκιμάζει ένα φουτουριστικό μενού σε μια φάρμα, δοκιμάζει νέα πιάτα και ανακαλύπτει ένα από τα πιο ακριβά υλικά σε όλον τον κόσμο που φυτρώνει στη σκιά ενός εργοστασίου.
● Τρεντίνο - Άλτο Άντιτζε
Κυριακή 8 Ιουνίου 21.00, τώρα διαθέσιμο στο Disney+
Ο Στάνλεϊ μας ταξιδεύει στην πολύπλοκη ταυτότητα της βορειότερης περιοχής της Ιταλίας, όπου πολλοί μιλούν γερμανικά αλλά και ιταλικά. Δοκιμάζει μια απρόσμενα νόστιμη σούπα σανού, κάνει σκι σε ένα βουνό για να γιορτάσει την Ημέρα του Ντιρντλ, τρώει πολέντα στην πλαγιά του βουνού και πιάνει ψάρια σε ένα ποτάμι σε παγετώνα. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει μια ιστορία συνοριακών συγκρούσεων, η οποία έχει αφήσει το σημάδι της στους ανθρώπους της περιοχής και στο φαγητό τους.
● Αμπρούτσο
Κυριακή 15 Ιουνίου 21.00, τώρα διαθέσιμο στο Disney+
Ο Στάνλεϊ ανακαλύπτει αναπάντεχες εκπλήξεις στις πιο άγριες περιοχές τις οποίες δεν έχει επισκεφτεί κανείς. Εξερευνά πώς η άγρια γη επηρεάζει το φαγητό και την κουλτούρα. Μαγειρεύει πρόβειο κρέας σε παραδοσιακό μπάρμπεκιου, απολαμβάνει Κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα με γαλλική επιρροή και ανακαλύπτει την αναπάντεχη και νόστιμη προέλευση του κονφετί.
● Λάτσιο, τώρα διαθέσιμο στο Disney+
Κυριακή 22 Ιουνίου 21.00, τώρα διαθέσιμο στο Disney+
Ο Στάνλεϊ πάει πέρα από τη Ρώμη, στην ύπαιθρο του Λάτσιο, για να καταλάβει τη σχέση μεταξύ της αρχαίας μητρόπολης και της καρδιάς της ενδοχώρας. Δοκιμάζει πίτσα, πορκέτα, σούπα ψαριού και αρνάκι, πιάτα που έχουν μια γαστρονομική ψυχή, με πανέμορφα υλικά που μιλάνε από μόνα τους.
Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV.
Η σειρά είναι επίσης διαθέσιμη στο Disney+.